Gerard de la Casa venç al Pont de Vilomara i és tri-campió de Catalunya de Turismes.

Ara sí que podem dir que som campions per tercera vegada. Així s’expressava Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC preparat per Baporo Motorsport) moments després d’aconseguir el triomf en la categoria Turisma més de la segona posició en la classificació scratch, en la recuperada Pujada al Pont de Vilomara, penúltima prova del calendari 2014 del Campionat de Catalunya de Muntanya.

La prova organitzada pel Moto Club Manresa feia 29 anys que no es disputava, és evident que el traçat, d’aproximadament 3 km, ha canviat però es van mantenir els 500 metres finals, és a dir l’arribada al polígon de Bufalvent.
En la mateixa sortida un espectador li va recordar amb imatges a Gerard de la Casa la seva participació l’any 1985, al volant del Maxi Turbo. Gerard va recordar les imatges, del que no s’acordava en absolut era del recorregut que, com queda dit, havia variat de manera espectacular. Com deia Gerard: Ara és una autopista amb obstacles artificials, obstacles de palla però molt contundents.
Cal esmentar que degut  que el recorregut no arribava als 3 km, es van fer tres pujades de carrera, de les quals es comptabilitzaven les dos millors de cada pilot en la classificació final.

El pilot de Baporo Motorsport va començar fort la seva participació i va marcar el millor registre absolut en la primera màniga d’entrenaments oficials, superant als Speed Car presents en la línia de sortida. En la següent pujada, també d’entrenament, la situació va canviar lleugerament, Gerard va millorar però, els seus rivals van rebaixar encara més els seus registres i va quedar relegat a la cinquena plaça.
Arribava l’hora de la veritat i el pilot de l’Automòbil Club d’Andorra es va mantenir molt regular en les tres pujades disputades. Amb un millor crono de 1’50”452, en la segona, va aconseguir mantenir-se sempre en el podi absolut just darrere del Speed Car de Joan Castillo, l’únic pilot que va aconseguir completar cadascuna de les pujades amb un crono inferior a 1’50”.
Al final de la prova Gerard es mostrava satisfet pel resultat i sobretot per haver revalidat per tercera vegada el títol del campionat català de turismes: És cert que teníem moltes opcions d’aconseguir el títol, fins i tot després de no participar en el Farell, però sempre queda el dubte. En les carreres qualsevol distracció pot deixar-te fora de la competició i el que semblava que està fet es complica i... comencen les presses. Després dels resultats d’avui, els dubtes han quedat dissipats i podem dir que hem aconseguit el títol per tercera vegada consecutiva mancant l’última prova del campionat.

Com bé comenta Gerard, el proper dia 8 de novembre es disputarà la 42 Pujada a Sant Feliu de Codines última prova del Campionat de Catalunya de Muntanya 2014. Serà el punt i final a una temporada en què els organitzadors s’han esforçat a recuperar escenaris mítics d’aquesta especialitat a Catalunya.