Primer triomf de Gerard de la Casa en una prova del Campionat d’Espanya de Muntanya.

A més a Ordino-Arcalís, el pilot de Baporo Motorsport es va proclamar campió de Catalunya de Turismes per quarta vegada consecutiva.

Gerard de la Casa va ser el clar vencedor, de la categoria Turismes, de la Pujada a Ordino-Arcalís, última prova del Campionat d’Espanya de l’especialitat i vàlida també per al Campionat de Catalunya de Muntanya. A més el pilot andorrà va quedar a menys de 2” de la tercera plaça del podi absolut de la pujada.
De la Casa va ser el més ràpid, de la seva categoria, en les tres pujades que es van disputar. El van acompanyar en el podi Raul Borreguero (Mosler MT900) a 2”742 i Humberto Janssens (Porsche 997 GTi) a 11”452. Cal esmentar que Janssens va rebre el trofeu de campió d’Espanya de Turismes a Ordino-Arcalís.

La prova va viure una jornada inicial molt complicada a causa de la pluja que va caure de manera abundant durant la disputa de les diferents mànegues. El treball dels equips participants i dels organitzadors (Autmóvil Club d’Andorra) es va complicar fins a l’extrem que es va haver d’anul·lar la segona pujada d’entrenaments oficials.

Precisament l’element esmentat (la pluja) va ser un aliat per a Gerard de la Casa. En la pujada vàlida per a la classificació final disputada el dissabte (dia 12) Gerard va superar de manera molt clara als rivals que en principi li havien de disputar el triomf final. Aquest era el seu comentari en finalitzar aquesta primera jornada de competició: Sens dubte la pluja ens ha anat bé, les prestacions del nostre Seat Còrdova s’adapten bé a l’asfalt mullat. Malgrat tot hi ha hagut moments delicats durant el recorregut, hi havia molta aigua a la carretera.

Les coses van començar bé però quedava molta carrera per davant i Gerard de la Casa, que exercia com a pilot local en aquesta cursa, havia de completar dues bones pujades per estar entre els millors en la classificació final. Gerard no va fallar i va poder afegir al seu extens palmarès un triomf en la categoria de turismes d’una pujada del campionat espanyol de muntanya. Abans del lliurament de trofeus, aquestes eren les seves paraules: Estic molt satisfet pel triomf, el cotxe ha estat una vegada més a un gran nivell i hem pogut plantar cara als habituals vencedors en les proves de l’espanyol de muntanya. El títol català? És evident que revalidar-ho per quarta vegada també és una gran satisfacció.

Una vegada aconseguits els objectius principals de la temporada, Gerard de la Casa i el seu equip, Baporo Motorsport, participaran en algunes proves de gran carisma de diferents calendaris regionals espanyols. De moment aquest cap de setmana es desplaçaran a Astúries per disputar la Pujada al Sueve, una prova en la qual l’any passat les coses no li van anar massa bé al pilot andorrà. La revenja està servida.