Gerard de la Casa segueix sumant en el Campionat de Catalunya de Muntanya.

Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC preparat per Baporo Motorsport) va ser el clar dominador, de la categoria Turismes, en la VIII Pujada a Marganell - Can Massana, penúltima cita del Campionat de Catalunya de l’especialitat. Amb aquest triomf De la Casa aconsegueix el seu 7è triomf, de set possibles, de la temporada en aquest campionat.

La jornada va començar amb un cel amenaçador, semblava que la pluja podia arribar a qualsevol moment. Al final les cinc pujades programades (2 d’entrenaments i 3 de carrera) es van poder disputar amb l’asfalt sec.
L’escenari preparat pels membres del Moto Club Manresa va ser el conegut per tots els que en alguna ocasió han viscut en directe la pujada. És a dir, en la carretera BV-1123, des del punt quilomètric 7,85, o sigui la sortida de la localitat de Marganell, fins al 10,50. En total gairebé 3 km molt ràpids i sense zones tècniques.

El pilot de Baporo Motorsport, que va ser el vencedor en l’última edició (2013) en què es va disputar la prova, tenia assumit que malgrat ser una pujada curta, la dificultat era que la més lleugera distracció et podia deixar fora de la lluita pel triomf. Calia evitar un excés de confiança, Gerard va fer els reconeixements habituals en les jornades prèvies i les dues tandes d’entrenaments per comprovar que tot estava en ordre en el Seat Còrdova WRC.
En la primera pujada de carrera va ser el turisme més ràpid amb un crono de 1’28”122, mentre que els seus rivals directes no aconseguien baixar de 1’30”. Lluny de pensar que tot estava fet, Gerard va seguir millorant en les dues pujades següents, en ambdues va baixar el seu registre de 1’27”, i d’aquesta manera va sentenciar la prova al seu favor. Els seus rivals també tenien algun segon guardat, però no va ser suficient per superar-lo.

Abans de pujar al podi de vencedors, el pilot andorrà ens comentava d’aquesta manera les seves sensacions: És una carrera molt particular, tot i que no és complicada de pilotatge, és molt ràpida i qualsevol dubte et pot fer perdre uns segons que són impossibles de recuperar.
Gerard de la Casa també es va mostrar satisfet per la ratxa de triomfs que està portant en el català de l’especialitat: Per a nosaltres tot està sortint molt bé, hem guanyat totes la carreres de la temporada encara que cal reconèixer que els rivals cada dia t’ho posen més difícil, és impossible relaxar-se un instant. És una llàstima que en les últimes carreres ha baixat una mica la inscripció, penso que el campionat és atractiu i a mi m’agradaria disputar-lo l’any que ve.

El campionat de Catalunya de Muntanya 2015 es tancarà el proper mes de novembre, concretament el dissabte dia 14, amb la disputa d’una de les proves tradicionals de la muntanya catalana, la Pujada a Sant Feliu de Codines. Serà 43ª edició de la prova que organitza habitualment l’Escuderia Vall del Tenes.


Servei de premsa.

Classificacions VIII Pujada Marganell - Can Massana.

Absoluta.
1.-Francesc Munné (Demon Car), 2’43”743, 2.-Pedro L. Mayol (Silver Car), a 2”106, 3.-Ramón Plaus (Speed Car), a 4”120, 4.-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC), a 9”940, 2.-Kike Perelló (Ford Fiesta R5) a 13”583,


Turismes.
1.-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC), a 2’53”683, 2.-Kike Perelló (Ford Fiesta R5) a 3”643, 5.-Joan Salvans (BMW M3) a 6”305, 4.-Lluis Aguilera (Seat León), a 6”711, 5.-Oriol Boluda (Citroën AX) a 11”238.

Més informació a/Más información a:

 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: