Gerard de la Casa el més ràpid sobre l’asfalt mullat. Sense pluja li va faltar 1”4.

Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC - Baporo Motorsport) va afrontar el repte de la XL Subida del Mármol sabent que la lluita contra els Porsche dels pilots andalusos, sobretot d’Aznar i Janssens (campió d’Espanya de Turismes 2015), seria molt dura.
El pilot andorrà va marcar el 3er millor crono (2’44”252) amb l’asfalt sec (carrera del dissabte), per darrere dels seus rivals directes mentre que en la jornada següent, amb unes condicions més favorables a la seva mecànica, va ser els més ràpid amb un registre de 3’02”249.

Els membres de l’Escuderia del Mármol, seguint la línia habitual de les últimes temporades, van organitzar un cap de setmana amb dues proves vàlides de manera independent per al Campionat de Andalusia de l’especialitat. Així doncs, tant el dissabte (24) com el diumenge (25) es van disputar una pujada de entrenaments oficials i dues vàlides per a la classificació final de cada jornada en l’escenari de sempre, es a dir la carretera AL-840 entre els PK 4 i 8,3. Un recorregut de 4,300 km amb una pendent mitjana del 7%.

La primera de les pujades del dissabte va ser la que determinaria la classificació final d’aquesta jornada. En aquesta pujada inicial, Gerard va quedar a 1” i escaig dels Porsche, en principi favorits, però encara li quedava una segona oportunitat per seguir intentant el triomf. Però l’aparició d’oli en la carretera va frustrar aquest segon intent, els comissaris van netejar l’oli però no van poder evitar deixar l’escenari brut del material que s’utilitza per eliminar l’element esmentat. Així doncs tots els pilots van empitjorar els seus cronos. Gerard estava satisfet a mitges al final d’aquesta jornada: M’han superat, hem anat al màxim però no ha estat suficient per estar per davant dels Porsche. En la segona pujada no hi havia res que fer, la zona de l’oli estava bruta i era temerari passar-la al mateix ritme que en la pujada anterior.

Però la pluja va aparèixer el diumenge i en aquestes condicions De la Casa es va mostrar imbatible, va dominar les dues pujades encara que en la seva opinió els Porsche es van apropar molt: Pensava que en mullat nostre avantatge seria una mica superior. Vam poder guanyar totes les pujades però els vam tenir enganxats darrere.

El proper compromís de Gerard de la Casa al volant de l’incombustible Seat Còrdova WRC, preparat per Baporo Motorsport, serà una mica més prop d’Andorra, concretament a Sant Feliu de Codinas. En aquesta localitat se celebrarà, el dissabte 14 de novembre, l’última prova del calendari del Campionat de Catalunya de Muntanya, del que, cal recordar, el pilot andorrà és el campió de les últimes quatre edicions de la categoria Turismes.

Servei de premsa.


Classificacions Turismes - XL Subida del Mármol (Macael-Almeria).

1ª Carrera.
1.-Humberto Janssens (Porsche GT3 CUP 2010), 2’42”951, 2.-José A. Aznar (Porsche 911 GT3 Rally), a 0”302, 3.-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC), a 1”301, 4.-Miguel A. Clemente (Fiat Punto S2000), a 9”239, 5.-Manuel Maldonado (Porsche 997 GT3 CUP), a 10”598.

2ª Carrera.
1.-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) 3’02”249, 2.-José A. Aznar (Porsche 911 GT3 Rally), a 1”462, 3.-Humberto Janssens (Porsche GT3 CUP 2010), a 1”709, 4.-Miguel A. Clemente (Fiat Punto S2000), a 6”719, 5.-Salvador Tineo (Mitsubishi Lancer Evo IX), 10”587.

Més informació a/Más información a:

 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: