Gerard de la Casa aconsegueix el ple en el català de muntanya 2015.

Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC preparat per Baporo Motorsport) va ser el més ràpid de la categoria Turismes en la 43ª Pujada a Sant Feliu de Codines. Així doncs el pilot de l’Automòbil Club d’Andorra va arrodonir el seu quart títol consecutiu en la categoria Turismes amb el triomf en les vuit proves que s’han disputat durant la temporada.

Llarga jornada la que van viure els pilots i acompanyants entre les localitats de Riells del Fai i Sant Feliu de Codines, més de 8 hores amb una climatologia desigual segons la ubicació, amb sol agradable a les zones obagues més aviat fresc, en tots dos casos l’asfalt de l’escenari de la prova va estar sec.
Com de costum, l’Escuderia Vall del Tenes, va preparar un traçat de 4,5 km en la carretera BP-1432, concretament entre els punts quilomètrics 22,3 i 17,8. Una pujada amb un desnivell de 170 metres i un 4% de pendent mitjana. Per a molts, és una de les més complicades del campionat.

L’edició 2014 de la prova que tanca el català de muntanya (Sant Feliu de Codines) va tenir un desenllaç molt particular per a Gerard de la Casa. La va disputar al volant d’un CM, els cronos no van sortir i les poques possibilitats de canviar el Còrdova per un vehicle d’aquesta categoria es van esvair.
En la present edició tot s’ha desenvolupat de manera molt diferent. La lluita amb Luis Aguilera (Seat León) va ser un dels centres de interes de la jornada. En les tres pujades d’entrenament es van alternar la primera plaça entre els turismes però sempre amb diferències mínimes.
En la primera pujada, vàlida per a la carrera, Gerard es va treure de la màniga un excel·lent crono de 2’24”986 que semblava sentenciar la prova al seu favor. I així va ser, en la pujada que tancava la prova i el campionat, Gerard s’ho va prendre amb més tranquil·litat i el seu rival directe el va superar però amb un crono que quedava 1”529 per sota del que el pilot andorrà havia marcat amb anterioritat.

Gerard una vegada aconseguit 8 de 8 esmentat en el Campionat de Catalunya de Muntanya 2015, valora la temporada d’aquesta manera: Penso que hem estat competitius en totes les carreres en què hem participat, si no hem guanyat hem estat molt a prop i el més important és que el cotxe, l’equip (Baporo Motorsport) han funcionat de manera perfecta i no hem tingut contratemps dignes de ressenyar. Per mi ha estat una gran temporada i he gaudit molt competint.
De cara al proper curs, el pilot andorrà pensa continuar en la mateixa línia: Ara mateix, a nivell calendari, la meva  intenció és seguir disputant el català de muntanya, amb sortides puntuals a proves de diferents calendaris regionals, sens dubte les que més m’atreguin, tant pel seu recorregut com per la competència que hi hagi entre els participants. Respecte a la mecànica? Si hi ha algun canvi serà per millorar el que tenim en aquests moments. Queda clar que, en general, el Seat Còrdova WRC segueix sent competitiu, encara que és cert que en alguns escenaris lluitem en inferioritat respecte a altres mecàniques.
Una altra cita en la qual Gerard de la Casa és un habitual són les GSeries de gel: També espero repetir aquest any, tinc ganes de pujar-me de nou al Mini i intentar millorar les prestacions de la passada edició.

Queda clar doncs, que a partir d’ara hi haurà descans pel Còrdova WRC, tret que surti un compromís d’última hora. Ell Mini amb rodes de claus prendrà el relleu, això sí, en un escenari ben diferent, el Circuit Andorra.

Servei de premsa.


Classificacions 43ª Pujada Sant Feliu de Codines.

Absoluta.
1.-Pedro L. Mayol (Silver Car), 2’15”990, 2.-Francesc Munné (Demon Car), a 0”279, 3.-Ramón Plaus (Speed Car), a 2”182, 4.-David Grau (Speed Car) a 4”048, 5.-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC), a 8”996,  

Turismes.
1.-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC), a 2’24”986, 2.-Lluis Aguilera (Seat León) a 1”529, 5.-Joan Salvans (BMW M3) a 2”692, 4.-Kike Perelló (Ford Fiesta R5), a 5”618, 5.-Carles Palou (MIni Cooper) a 6”343.

Més informació a/Más información a:

 

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: