Gerard de la Casa retroba el seu millor ritme a Arcalís. Ingrid segueix en línia ascendent

Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC - Baporo Motosport) va tornar a pujar al podi en la Pujada Ordino Arcalís, prova vàlida per als campionats d’Espanya i Catalunya de l’especialitat. El millor resultat de campió andorrà de l’especialitat va ser la segona plaça en la classificació del campionat català mentre que en la categoria 3 del certamen espanyol va haver de conformar-se amb la quarta posició.
La lluita amb Kike Perelló es va decantar en aquesta ocasió a favor del pilot balear, la seva mecànica es va adaptar millor al traçat andorrà malgrat els esforços de Gerard i el seu equip.

Ingrid Rosell, va tornar a demostrar que la seva afició li fa superar totes les dificultats que li planteja la seva mecànica. Va començar amb problemes en les pujades d’entrenaments, va poder disputar dues de les pujades de carrera amb normalitat però en la qual tancava el meeting no va poder creuar la línia de meta. Es va trencar el cable del gas, un problema que havia tingut en la jornada anterior, i no va tenir opció de continuar.

El recorregut es va situar en el mateix escenari de la passada edició, és a dir, en la CS-380 en l’estació d’esquí d’Arcalís, sector Ordino - Arcalís. En concret, la sortida va estar situada en el punt quilomètric 22,400 i l’arribada en el 26,400.
En total 4 km amb un desnivell de 300 metres, una pendent mitjana del 7,25% i un pendent màxim del 9,00 %. Un recorregut que en aparença pot resultar monòton però que amaga moltes dificultats al moment de tenir referències.

El divendres (dia 9) mentre els comissaris tècnics verificaven els vehicles, la pluja va fer acte de presència en l’escenari de la pujada. Els que van témer el pitjor es van equivocar i la climatologia es va mostrar favorable durant la resta del cap de setmana. Temperatura agradable i absència de les fortes tempestes que tant van complicar el treball dels organitzadors i dels equips en l’edició 2015.

Gerard de la Casa. Tenia assumit que la potència dels Porsche de Janssens i Aznar els feien clars favorits en el traçat d’Arcalís, per tant la lluita per la tercera plaça del podi espanyol de la categoria era l’objectiu.
En aquesta ocasió el rival a batre (inesperat) va ser el Ford Festa Proto de Kike Perelló que des dels primers compassos de la prova es va mostrar molt efectiu en el traçat andorrà. Gerard feia aquest comentari al final de la primera jornada de competició: Kike ens ha tret 3 dècimes, sens dubte ha anat molt ràpid. El segon dia, malgrat els canvis efectuats en el Còrdova, les diferències van continuar: Hem fet alguna modificació, hem millorat el crono però ell també ha rebaixat el seu crono. En l’última pujada la diferència ha estat de 76 centèsimes però sempre al seu favor. Sens dubte per a Gerard, la dada positiva del resultat al final de la prova era que, havia superat al seu rival directe (Lluís Aguilera) al títol català de la categoria.

Ingrid Rosell, La jove pilot, que forma part del Programa formació de l’Automòbil Club, va fer una lectura positiva del que li va passar a la Pujada a Ordino Arcalís, una vegada finalitzades les dues jornades de competició. Sempre competitiva al màxim, comentava amb aquestes paraules l’experiència viscuda a Arcalís: La veritat és que quan el cotxe ha funcionat m’ho he passat bé, m’he divertit. El traçat no era el millor per a les prestacions del Golf, però segueixo aprenent que és sens dubte l’objectiu d’aquesta temporada.

Els pilots de l’equip Gedith Andorra seguiran lluitant per confirmar les seves posicions en el campionat català de l’especialitat. La penúltima cita d’aquest calendari és la VI Pujada DOGA Santa Maria Villalba - Ullastrell, que es disputarà el 23 d’Octubre. Una prova que es recupera aquesta temporada i en la qual mai han competit ni Gerard ni Ingrid.

Servei de premsa.Classificacions Pujada Ordino Arcalís 2016.
Campionat d’Espanya

Turismes.
1-Humberto Janssens (Porsche 911 GT3 Cup), 5’03”945,  2-José Antonio Aznar (Porsche 911 GT3 Cup), 5’05”502, 3-Enrique Perelló (Ford Fiesta Proto), 5’10”630,  4-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC), 5’11”584,  5-Albert Orriols (Porsche 997 GT3 Cup R), 5’15”057
19.-Ingrid Rosell (VW Golf GTI) a 6’19”796.

Campionat de Cataluña

Turismes.
1-Enrique Perelló (Ford Fiesta Proto), 5’10”630, 2-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC), 5’11”584, 3-Albert Orriols (Porsche 997 GT3 Cup R), 5’15”057,
12.-Ingrid Rosell (VW Golf GTI) a 6’19”796.


Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: