Gerard de la Casa no baixa del podi en l’inici de les GSeries 2018

Gerard de la Casa va saldar la seva primera actuació en el Circuit Andorra - Pas de la Casa, pujant al segon calaix del podi de la categoria GSeries-Turismes, mentre que entre els GIAND es va situar en la tercera posició, completant d’aquesta manera una densa i complicada jornada en el traçat andorrà.

La climatologia va ser un obstacle atípic a batre pels pilots. Ambient 100x100 hivernal, amb la boira, sobretot a la tarda, que va complicar fins a límits insospitats el treball d’equips i organitzadors.

Crèdit Andorrà - GSeries:
En la tornada al traçat del Port d’Envalira al volant del Mini-PCR Sport, De la Casa va protagonitzar un meeting en progressió.
Els entrenaments lliures van estar marcats per problemes mecànics en concret de paliers. Una autèntica sorpresa, desagradable en aquest cas, perquè durant la jornada de test tot havia funcionat de manera perfecta.
Una vegada recuperada la normalitat, Gerard va marcar un crono de 52”078 en la màniga de qualificació, registre que el va situar en cinquena plaça de la graella de sortida de la Final B.
Va seguir millorant en la Super Especial, a més de ser segon entre els turismes, va entrar en el top5 de la classificació. En les sis voltes disputades va acumular un temps de 5’12”122.
En la final, va recuperar fins a tres posicions, quedant al final a la segona plaça esmentada, superat solament per l’inassolible Xevi Pons.

Crèdit Andorrà - GSeries2:
Després de superar la seva primera cita de la jornada, el pilot andorrà va pujar al GIAND dorsal 3 de PCR Sport, per intentar seguir amb les bones sensacions amb les quals va acabar el matí.
Va iniciar la seva participació en aquestes GSeries2, marcant un crono de 51”326, va assolir la 5a plaça de la classificació d’aquesta màniga i en la 3a de la graella de sortida de la final B.
En la Super Especial, encara va seguir progressant completant les sis voltes previstes en un temps de 5’12”359. A 3 dècimes del més ràpid de la sèrie, en aquest cas el pilot mallorquí Miquel Sòcies.
La seva participació a la final B, es va veure marcada per un toc quan volia situar-se líder de la prova. Aquest toc va tenir conseqüències en la mecànica del GIAND, tot i que va poder defensar la seva posició en el podi.

Gerard es mostrava satisfet de la seva primera participació de l’any en el traçat andorrà, aquestes eren les seves paraules: Amb el MIni, al final hem complert amb l’objectiu que ens havíem fixat. Intentarem anar llimant les diferències amb Xevi (Pons), alguna cosa que no serà fàcil.
Quant al GIAND, hem estat molt regulars millorant el nostre ritme a mesura que avançava el meeting. Ha estat una llàstima el toc en la disputa de la Final B. Que ha passat? He intentat superar per l’exterior al capdavanter i m’he trobat el mur de neu de front. Hem tingut sort a poder continuar i poder defensar uns punts que poden resultar valuosos per al campionat.
Estic content de com s’ha desenvolupat aquesta jornada inicial, tot hi haver fet test previs, durant el primer dia sempre es resolen dubtes, sobre les mecàniques, els rivals a batre... A les curses tot es diferent.

El pilot andorrà repetirà la doble participació en el Circuit Andorra - Pas de la Casa, dissabte que ve (dia 3), data en la qual es disputarà el segon meeting de les Crèdit Andorrà - GSeries 2018.
Solament cal esperar que la climatologia sigui una mica més benvolent per a tots els presents a l’escenari esmentat.