A Alp, Gerard de la Casa ho guanya tot. Ingrid Rosell frega el podi

Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC-Baporo Motorsport) va tornar a guanyar en una prova del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) 2018, en aquesta ocasió va ser a Alp (Girona) on va ocupar la primera posició tant de la Categoria III del CEM, com de la categoria Turismes del Campionat de Catalunya (CCM). A més en la classificació de la prova regional va aconseguir el millor crono absolut.
Per la seva banda, Ingrid Rosell va aconseguir una meritòria 7a posició en el CEM i va fregar el podi (4a posició) en la classificació final del CCM.

Els 6 km de la carretera GI-400, amb sortida en el punt quilomètric 18,400 i arribada en el 12,400 i amb una pendent mitjana del 6%, van ser els que els membres del Cerdanya Racing van deixar en perfectes condicions perquè la competició es pogués desenvolupar amb normalitat.
Com és habitual a la prova d’Alp, els organitzadors també van incloure al programa horari l’opció del shakedown perquè els pilots, que ho estimessin oportú, poguessin fer les últimes proves al seu vehicle de competició en el traçat de la prova.

Un any més la climatologia es pot resumir de manera fàcil: molta calor. Els termòmetres van arribar a superar els 30º, és evident doncs que tots els presents a l’escenari de la pujada van haver de buscar zones per suportar l’ambient.

S’esperava amb interès el duel entre el líder provisional del CEM 2018, Gerard de la Casa, i el campió 2017 de la categoria, José A. Aznar. En aquesta ocasió l’avantatge sempre va estar de part del pilot andorrà que va protagonitzar un cap de setmana espectacular.
En la primera pujada de carrera va parar el crono en 3’10”403 que al final va ser el millor registre d’un turisme després de disputades les tres pujades de carrera, va ser l’únic turisme a baixar dels 3’11”. D’aquesta manera va aconseguir el seu tercer triomf de la temporada i, en conseqüència, fer un pas molt important cap a la consecucíon del títol de campió d’Espanya.

Gerard de la Casa feia aquest comentari en finalitzar el meeting: Estic molt satisfet dels resultats que hem aconseguit a Alp. Hem hagut de prendre decisions arriscades durant la setmana (canvi de motor) a més ens han fet córrer molt, és cert que sempre hem estat per davant, però les diferències mai han estat suficients al nostre favor per relaxar-nos una mica. Tot ha valgut la pena, hem de seguir en la mateixa línia per lluitar pels dos campionats en els quals estem ficats.

Per la seva banda, Ingrid Rosell segueix recuperant la confiança a força de competir amb més assiduïtat: Estar al top10 entre els millors del CEM i fregar el podi del CCM és un bon resultat. Durant el cap de setmana tot ha anat molt bé tot i que hem tingut algun petit esglai que, és evident, forma part de les carreres. No tinc decidit que podré fer durant la segona part de la temporada, la meva intenció és seguir competint i sobretot millorar en el que sigui possible.

Després de tres triomfs (de 5 possibles) en les proves del Campionat d’Espanya de l’especialitat 2018, a mitjans d’agost (dies 18 i 19 d’agost), Gerard i el seu equip es desplaçaran a la comunitat gallega, en concret a Lugo, per disputar la Pujada a Chantada. L’objectiu serà seguir sumant triomfs i acostar-se una mica més al títol de campió de l’esmentat certamen.
Per la seva banda, Ingrid encara no té decidit si efectuarà el desplaçament a la antepenúltima cita a disptar en terres gallegues.

Servei de premsa.

Classificacions VIII Pujada a Alp 2500.

Campionat d’Espanya

Categoria III.
1.-Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC) 6’21”961, 2.-José A. Aznar (Ginetta G55 GT3) a 1”656, 3.-Kike Perelló (Porsche 991 Cup) a 21”140,
7.-Ingrid Rosell (VW Golf GTI) a 42”914.

Campionat de Catalunya

Categoria II (Turismes)
1.-Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC) 6’21”961, 2.-Lluc Rubio (Porsche 997 GT3 Cup) a 22”273, 3.-Marc Riera (BMW 320 D) a 34”384, 4.-Ingrid Rosell (Seat Leon Super Copa) a 42”914, 5.-Antoni Arrufat (Seat León FR) a 45”635

Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos.