Gerard de la Casa anhela el Subaru Impreza per continuar guanyant al CCM 19

Gerard de la Casa, al volant del seu incombustible Córdoba WRC, no va poder repetir triomf en la XXI Pujada a Sant Mateu, tercera prova del Campionat de Catalunya de Muntanya. En aquesta ocasió, el campió d’Espanya de l’especialitat (Gerard) va haver de cedir davant Joan Salvans i el seu potent Porsche GT3.

Aquest cap de setmana, sobretot el diumenge (dia 14), la climatologia es va mostrar benvolent amb els presents, tant a la pista com a les cunetes de la carretera entre Callús i Sant Mateu de Bages. L’asfalt va estar completament sec durant les cinc pujades de la competició, encara que durant la primera la temperatura era de 3°.

Els organitzadors de la prova, el Moto Club Manresa, van mantenir el recorregut d’anys anteriors a la carretera BV-3003, concretament entre els punts quilomètrics 0,750 i 5,750. El ja habitual  traçat d’exactament 4,850 km de longitud compta amb un desnivell suau que proposa un recorregut molt variat als participants de la prova.

Gerard de la Casa no va poder seguir la trajectòria guanyadora que va iniciar a principis de temporada. Aquesta vegada el seu Seat Córdoba WRC no va poder seguir el ritme del seu rival directe, Joan Salvans (Porsche GT3), en opinió del pilot andorrà: Hem estat en tot moment lluny de poder guanyar aquesta pujada. La diferència de 4” és molt àmplia encara que no ho sembli. Pensant en positiu, la segona posició és un bon resultat per a continuar sumant punts en la classificació provisional del campionat.
De totes maneres, Gerard és conscient que tenir el Subaru en les millors condicions és important per a seguir en la lluita dels diferents campionats: Més que important, és fonamental per ser al capdavant a les carreres en les quals ens jugarem els certàmens espanyol i català. En això estem treballant. La cancel·lació d’Ubrique també ens anirà bé per tenir més temps per deixar el Subaru al millor nivell.

Així doncs, cancel·lada la Pujada a Ubrique, segona cita del Campionat d’Espanya de l’especialitat,  Gerard de la Casa i el seu equip, Baporo Motorsport, centraran els seus esforços en la pròxima prova del campionat regional català. Serà la X Pujada a les Ventoses que es disputarà a mitjans de juny, en concret els dia 15 i 16, organitzada pels membres de l’Escuderia Penedès.