Gerard de la Casa perd el triomf a la recta final del Fito 2019

Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC) va completar en la 4a posició de la Categoria III (Turismes) la seva participació en la  la 48 Pujada Internacional al Fito. La cursa asturiana va tornar a ser vàlida per als campionats d’Europa, Espanya i Astúries de l’especialitat.

A pesar de fregar el podi al final del meeting, el campió d’Espanya de l’especialitat 2018 va viure una de les situacions més frustrants que de vegades es produeixen a les curses. Es va situar líder després de la primera pujada vàlida per a la carrera disputada el dissabte. En la continuació (2a pujada de carrera) va conservar la privilegiada posició, però en la 3a i definitiva, la seva mecànica va dir prou i va haver d’”aparcar” el seu Subaru poc després de la sortida. No només va perdre el lideratge, al final es va veure relegat a l’esmentada 4a plaça entre els Turismes.

La climatologia adversa va ser la gran protagonista de la primera jornada de competició. La pluja va acompanyar als, gairebé, 100 pilots inscrits, en els diversos campionats, provocant diversos incidents. El retard en la celebració de les diferents mànegues es va anar acumulant i al final l’organització va haver de suspendre la tercera pujada d’entrenaments dels pilots de l’europeu, per falta de visibilitat.
Durant el segon dia del meeting, les condicions van millorar de manera clara. Malgrat tot, les primeres pujades es van celebrar amb asfalt mullat mentre que, la que tancava la prova, es va disputar amb la carretera seca encara que les zones humides eren nombroses al llarg de la pujada.

La prova es va disputar en l’escenari de sempre, o sigui, en un recorregut de 5,350 km, de la carretera regional AS260 que uneix les localitats de Arriondas i Colunga. En concret, es va córrer en el tram comprès entre les fites quilomètriques 0,800 i 5,100, amb un desnivell de 318 metres i un pendent mitjà del 5,83%.

Categoria III (Turismes)
Gerard de la Casa (Subaru WRC-Baporo Motorsport) es va desplaçar a Astúries amb l’objectiu de recuperar part dels punts perduts en un principi de temporada complicat. En les mànegues d’entrenaments Gerard ja va comprovar que els enemics a batre serien: Joseba Iraola i els pilots locals Ordoñez i Lopez-Fombona.
Amb tot, l’inici del pilot de Gedith Center, el mateix dissabte dia 18, va ser esperançador. Amb un crono de 3’11”993, va ser el més ràpid i es va situar líder dels turismes. En la continuació (2a pujada de carrera), els rivals es van apropar, però Gerard (3’13”332) va aconseguir aguantar el lideratge.
En la 3a i decisiva pujada, Gerard no va poder defensar el primer lloc a causa del problema mecànic esmentat.

L’experimentat pilot andorrà ens comentava amb aquestes paraules el que va succeir en aquesta última i decisiva pujada: Es va trencar la “varilla” que regula pressió del turbo. Sense aquesta peça en condicions, la potència del Subaru es queda, com a molt en 80 cv, d’aquesta manera era impossible competir.
A més Gerard comentava: Ens vam quedar sense potència en el pitjor moment. O sigui quan l’asfalt s’havia assecat i per tant era el moment de lluitar per aconseguir el millor crono, cosa que van fer els meus rivals. Cal tenir en compte que per a la classificació final se sumen els dos millors cronos de les tres pujades disputades, era impossible que poguéssim aguantar la primera posició sense poder competir en aquesta última pujada.

La pròxima cita del CEM 2019 es disputarà a mig juny (dies 8 i 9) a les Illes Canàries. Concretament serà Tenerife (zona sud) la que acollirà als pilots que disputaran la 10a Subida Guia de Isora, tercera cita del calendari del certamen esmentat. La prova serà organitzada per l’Escuderia Tance Isora Motorsport.

 

Servei de premsa.

Classificacions 48 Subida Internacional al Fito.

Categoria I.
1. Javi Villa (BRC B53) 5’26”356, 2. Cesar Rodriguez (Silver Car EF10) a 10”263, 3. José A. Vilariño (Norma M20) a 10”284.
Categoria II.
1. Domingo Estrada (Silver Car S3) 5’59”059, 2. Garikoitz Flores (BRC B49) a 2”204, 3. Benito Perez (Silver Car S2) a 7”114, 4. Joseba Olea (Demon Car R2 EVO) a 11”556, 5. Edgar Montellà (Speed Car GT-R) a 11”573.
Categoria III
1. Alberto Ordoñez (VW Polo), 6’13”615, 2. Joseba Iraola (Porsche 997 GT3) a 3”786, 3. José A. López-Fombona (Lamborghini Huracán) a 7”575, 4. Gerard de la Casa (Subaru WRC STI) a 11”710, 5. Salvador Tineo (Mitsubishi Lancer EVO IX) a 15”799.


Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos.

Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: