Les adversitats no eviten el podi de Gerard de la Casa a Guía de Isora

Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRC) va assumir el desplaçament a Guia de Isora (Tenerife) com un fet ineludible per a continuar aspirant a renovar el títol aconseguit en el 2018, en el Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) de la categoria Turismes.
El cap de setmana no va ser un plàcid camí cap al podi, sinó tot el contrari. Malgrat totes les adversitats que van haver de superar, la 2a posició final va fer que el viatge a les illes afortunades hagi estat molt positiu.

La prova, organitzada per l’Escuderia Isora Tance Motorsport, es va disputar entre els punts quilomètrics 9,100 i 3,900 de la carretera TF-463. En total 5,200 km, amb un desnivell de 263 metres, un pendent mitjà del 5,8%.
Com és habitual en el timina del certamen, es van disputar tres pujades vàlides de carrera encara que en aquest cas les dues primeres es van disputar durant la primera jornada (dissabte dia 8) de competició.

Categoria III (Turismes)
Gerard de la Casa (Subaru WRC-Baporo Motorsport) va iniciar el seu desplaçament conscient que el cap de setmana no seria fàcil. Els rivals a batre serien els pilots canaris que, a més de conèixer molt bé l’escenari de la pujada, compten amb mecàniques molt competitives a les seves mans.
Per si això no era suficient, Gerard va tenir tota mena de problemes tècnics des de l’inici. No va poder disputar la pujada d’entrenaments oficials i per tant va iniciar la competició sense poder provar la seva mecànica.
En les dues primeres pujades va ser superat per Monzón, de manera més clara, i pel Porsche d’Enrique Cruz, encara que en aquest cas semblava que, si la mecànica l’ajudava, podia desplaçar al canari a la 3a plaça. Al final, ho va aconseguir en una última pujada espectacular (2’11”295) rebaixant en més de 2” les pujades anteriors. Va aconseguir el 2n lloc per la mínima diferència de 57 mil·lèsimes.

Gerard estava molt content amb el resultat final, així ho explicava: Em sembla que s’ha trencat tot el que es podia trencar. Hem fet la primera pujada de carrera sense provar tot el que vam haver de fer al Subaru ... Al final de la primera jornada es va trencar el col·lector d’escapament. Els tècnics de Baporo van treballar fins passada la mitjanit del dissabte ... En fi, com deia problemes a dojo. Resulta evident que, en aquestes condicions, la 2a posició és una gran recompensa al treball de tots durant el cap de setmana.

A més, el pilot de Gedith Center, tenia la convicció que: Amb un comportament normal del Subaru crec que haguéssim pogut lluitar pel triomf entre els Turismes. Almenys la diferència amb Monzón hauria estat molt inferior. De tota manera tal com ha anat tot estic molt content amb el resultat.

De retorn de les Illes Canàries, els habituals del Campionat d’Espanya de Muntanya tindran una nova cita amb laPujada a Alp 2500, els dies 12, 13 i 14 de juliol. La prova organitzada per l’Escuderia Cerdanya Racing és la 5a del calendari del CEM 2019 (4a efectiva pel fet que Ubrique no es va disputar a la data prevista).

 

Servei de premsa.

Classificacions 10a Pujada a Guia de Isora.

Categoria I.
1. Javi Villa (BRC B53) 5’44”912, 2. Christian Brosberg (Radical PR6) a 18”955, 3. José M. González (BRC B53) a 30”815.
Categoria II.
1. Javier A. González (Silver Car S3) 6’03”753, 2. Garikoitz Flores (BRC B49) a 2”369, 3. Domingo Estrada (Silver Car S3) a 4”258, 4. Edgar Montellà (Speed Car GT-R) a 10”847, 5. Mario Asenjo (BRC B49) a 13”410.
Categoria III
1. Luis Monzón (Audi R8 LMS), 6’20”632, 2. Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRX) a 4”398, 3. Enrique Cruz (Porsche 997 GT3 ) a 4”455, 4. Sebastian Nauzet (Porsche 997 GT3) a 15”012, 5. Pedro J. Alfonso (Fiat Fiesta R5) a 19”058.

Més informació a: / Más información en:

Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos.

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: