Gerard de la Casa: Seguim en ratxa... negativa

Gerard de la Casa, al volant del Seat Córdoba WRC, va aconseguir la 3a posició, en la categoria Turismes, en la Pujada Serra de la Llacuna 2019, quarta prova vàlida per al Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM). Aquesta pujada, habitual anys enrere, va prendre el relleu de la Pujada a les Ventoses, que no es va poder celebrar a causa d’unes obres de manteniment del seu asfalt.
 
La carretera BP-2121 és una habitual en proves, tant de ral·lis com de muntanya, dels campionats catalans. En aquesta ocasió, la sortida es va donar en el punt quilomètric 28,800, mentre que la meta es va situar en el punt 25,000 de la mateixa carretera. En total 3,800 km que la cinquantena de participants a la pujada van superar, la majoria, en cinc ocasions. Les tres primeres d’entrenaments i el millor crono de les dos següents era el que tenia repercussió en la classificació final.

Precisament, coincidint amb la disputa de la pujada, va arribar l’ambient estiuenc a la comarca de l’Anoia . Temperatures que van fregar els 30° van fer patir tots els presents a l’escenari de la prova.

Gerard de la Casa, malgrat tenir una lluita desigual amb els Porsche, no es rendeix i després de situar-se en la 2a posició de la categoria de Turismes després de la 1a pujada de carrera, es mostrava convençut de poder mantenir-la fins al final, així ho comentava: Haurem de córrer molt per a estar per davant del Porsche de Gaig al final de la prova. Ho intentarem pensant sobretot en el campionat, una 2a posició aquí a La Llacuna seria un bon resultat.

Poc després de prendre la sortida de la pujada final de la jornada, Gerard es va quedar sense la possibilitat de defensar el 2n lloc esmentat: El Córdoba WRC s’ha quedat a tres cilindres i he parat a la primera “paella” d’esquerres del traçat. Esta clar doncs que, la mala ratxa pel que fa a problemes tècnics s’àmplia. Primer va ser el Subaru ara també el Córdoba... Seguirem, intentarem trobar una solució.
Pensant en el campionat, és evident que sempre és millor un 3r lloc que un 0, però...

Així doncs, Gerard de la Casa i els habituals en les llistes d’inscrits del CCM, encara hauran de superar un altre meeting abans d’iniciar les vacances. Serà la IX Pujada a Alp que es disputarà els dies 13 i 14 de juliol.
La prova gironina també serà vàlida per al Campionat d’Espanya de l’especialitat.

Servei de premsa.


Classificacions XVII Pujada Serra de La Llacuna.

Absoluta.
1. Francesc Munné (Demon Car GT - CM+), 1’54”619, 2. Raul Ferré (Speed Car GT-R - CM/PR), 1’56”686, 3. Ramón Plaus (Silver Car S3 - CM/PR), 1’57”747, 4. Edgar Montellà (Speed Car GT-R - CM/PR), 1’58”406, 5. Joan Salvans (Porsche GT3 - Turismo), 1’58”988,

8. Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC - Turismo).
 
Turismes.
1. Joan Salvans (Porsche GT3) 1’58”998, 2. Jordi Gaig (Porsche GT3), 2’’02”462, 3. Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC), 2’028”780, 4. Santi Mateo (Porsche 997), 2’08”943, 5. Antoni Arrufat (Seat LeonTFSi), 2’10”142,


Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos.

Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: