Gerard de la Casa fa un pas més cap al títol del català de Muntanya

Gerard de la Casa va aconseguir la 2a posició de la categoria Turismes a la XX Pujada al Farell, 6a prova del Campionat de Catalunya de l’especialitat. Amb aquest resultat el pilot andorrà fa un pas decisiu de cara a recuperar el títol català de l’especialitat.
Esmentar que el Farell 2019 va estar marcat pels incidents que es van produir sobre l’asfalt, que van obligar els organitzadors a anul·lar dues mànegues (una d’entrenaments i una altra de carrera) de les cinc previstes al reglament oficial.
 
Els integrants de l’Escuderia Montbui Racing Vallès no van voler fer canvis en el recorregut on tradicionalment s’ha celebrat la pujada. Així doncs, la carretera BV-1243, entre els punts quilomètrics 2.560 i 6.710, va tornar a ser l’escenari. En total 4,150 km d’un traçat tècnic amb un desnivell total de 223 metres, una pendent mitjana del 5,3% i molt estreta. Un prova tècnica amb alguna zona molt ràpida

Les pluges que van caure durant el dissabte (dia 21) en localitats pròximes a l’escenari de la prova es van mostrar respectuoses amb els participants de la pujada i en cap moment van entorpir el desenvolupament de la prova.  
 
Gerard de la Casa va haver d’utilitzar el pla B a la Pujada al Farell de la present temporada. És a dir, va tornar a competir amb el Seat Córdoba WRC i la veritat és que va estar molt a prop del triomf: Al final a només 4 dècimes del Porsche de Salvans i m’he quedat amb les ganes de poder intentar millorar el meu temps en una segona pujada de carrera. La diferència era mínima i m’hauria agradat almenys intentar-ho, però els incidents han marcat el desenvolupament de la pujada i, a part del tema competitiu, és positiu que només calgui lamentar problemes de xapa i pintura.

Gerard va sortir a competir amb l’incombustible Córdoba WRC pel fet que la setmana vinent té una cita important a Totana (Múrcia): Estem treballant per tenir el Subaru al 100% i lluitar per un triomf que necessitem per continuar depenent de nosaltres mateixos en la lluita pel Campionat d’Espanya de Muntanya.

Queda clar doncs que, el cap de setmana vinent (dies 28 i 29), el pilot de Gedith Center i el seu equip, Baporo Motorsport, afrontaran una cita decisiva de cara a mantenir intactes les seves possibilitats de revalidar el títol de campió d’Espanya de l’especialitat. La 34 Pujada a la Santa, a Totana (Múrcia), serà l’obstacle a superar.

Servei de premsa.


Classificacions XX Pujada al Farell.

Absoluta.
1. Ramón Plaus (Silver Car S3 - CM/PR), 2’40”228, 2. Raul Ferré (Speed Car GT-R - CM/PR) a 1”544, 3. Antoni Arrufat Bote (Silver Car) a 4”430, 4. Edgar Montellà (Speed Car GT-R - CM/PR) a 5”385, 5. Joan Salvans (Porsche GT3 - Turismo) a 9”037, 6. Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC - Turismo) a 9”436.
 
Turismes.
1. Joan Salvans (Porsche GT3) 2’49”265, 2. Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) a 0”399, 3. Felix Jurado (Mitsubishi Evo 7) a 5”065, 4. Jordi Galofré (Citroën AX Sport) a 11”724, 5. Antoni Arrufat (Seat LeonTFSi) a 12”814.


Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos.

Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: