Gerard de la Casa es jugarà el títol a la Subida a les Revoltes de IBI

La 34 Subida a la Santa, penúltima prova del calendari del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) 2019, va ser l’escenari on Gerard de la Casa i el seu gran rival aquesta temporada, Lopez Fombona, van mantenir l’espectacular duel que tots els afeccionats esperaven i que es va resoldre de manera ajustada (850 mil·lèsimes) a favor del pilot asturià. Tots dos es jugaran el títol de Turismes a Ibi (Alecante) en l’última cita del calendari.

L’Automòbil Club de Totana (Múrcia), organitzador de la pujada, va celebrar una nova edició de la seva prova (la 34a) que a més era la segona vegada consecutiva que puntuava per al CEM, mantenint el traçat de sempre. La sortida en el PK 3,2 (Urbanització La Tolla) i arribada en el PK 7,0 (Rotonda del Santuari la Santa) de la carretera RM-502-*MU, van ser les fites que van marcar els 3,8 km amb un pendent mitjà del 5% i un desnivell de 300 metres.

La climatologia va acompanyar als presents tant al parc d’assistència del Recinte Firal de Totana com al llarg del recorregut de la pujada. Ambient estiuenc i poques preocupacions per als participants quant a l’estat de l’asfalt.

Categoría III (Turismos).
Gerard de la Casa, el nou lliurament del duel entre el pilot de Gedith Center i Lopez-Fombona (Lamborghini Huracan), va estar molt més ajustat que en proves anteriors però, al final, va acabar per decantar-se (850 mil·lèsimes) a favor del pilot asturià. Gerard ens feia aquest comentari en finalitzar la competició: Aquesta pujada té dues zones en les quals les mecàniques poden ser determinants. En la part inicial la potència del “Lambo” ens va superar clarament, mentre que en la pujada fins al santuari, més tècnica, nosaltres li podíem recuperar bona part del temps perdut en l’inici. Queda clar que no ha estat suficient i ens ha guanyat per menys de 1”.

El pilot de Baporo Motorsport ha estat molt prop de batre al seu rival en la segona pujada, no hi ha dubte doncs que el Subaru és cada vegada més competitiu: En aquesta segona pujada ens hem quedat a 5 mil·lèsimes de Fombona, a més ell ha marcat el millor crono de tot el cap de setmana. Estem progressant de manera clara, cada vegada estem més prop dels cronos del nostre rival.

Així les coses, a Ibi es viurà l’últim capítol de la intensa lluita que han viscut tots dos pilots durant aquesta temporada: Qui guanyi a Ibi serà el campió de Turismes de la present edició del Campionat d’Espanya. En aquesta última prova no ens podem guardar res perquè no hi ha opció posterior a recuperar punts.

La Subida a les Revoltes de Ibi, que es disputarà els dies 18, 19 i 20 d’Octubre, en aquesta localitat alacantina, posarà el punt final al Campionat d’Espanya de Muntanya. La prova estarà organitzada per l’Automòbil Club d’Alacant.

Servei de premsa.

Classificacions: 34 Subida al Santuario de la Santa.

Categoria I.
1. Javi Villa (BRC B53) 3’05”673, 2. Christian Brosberg (Radical PR6) a 16”438, 3. Augusto Lezcano (Norma M20) a 27”410, 4. Pedro Aldomar (Speedcar GT 1000) a 44”483.

Categoria II.
1. Domingo Estrada (Silver Car S3) 3’25”393, 2. Mario Asenjo (BRC B49) a 3”447, 3. Ruben Cerezo (BRC B49) a 6”655, 4. Edgar Montellà (Speed Car GT-R) a 7”083, 5. Gonzalo Cabañas (Talex M1) a 8”713.

Categoria III
1.Jose A. López-Fombona (Lamborghinni Huracan), 3’27”466, 2. Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRX) a 0”850, 3. Manuel Aviles (Seat León TCR) a 13”507, 4. Amador Nevado (Seat León Supercopa) ) a 19”365, 5. Franciso Jimenez (Mitsubishi Lancer Evo X)) a 29”394.


Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos.

Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: