Gerard de la Casa confirma el seu 7è títol de campió de Catalunya de Muntanya

Gerard de la Casa va aconseguir, abans de la disputa de l’última prova de la temporada, proclamar-se campió de Catalunya de l’especialitat Turismes. És la 7a vegada que el pilot andorrà aconsegueix el títol.
En la IX Pujada Sta Maria de Villaba - Ullastrell, al volant del Seat Ibiza Kit Car, va aconseguir una treballada 2a posició, després de decantar al seu favor el duel que va mantenir durant tota la jornada amb Jordi Galofré (Citroën AX Sport).
 
El meeting es va disputar a la carretera BV-1202, en concret entre els punts quilomètrics 7,850 i 4,075, amb un desnivell de 269 metres i una pendent mitjana del 7%. En total 3,775 km d’un traçat tècnic amb un asfalt en perfecte estat i amb una amplària mitjana de la carretera de 5 metres.

Els 60 vehicles que es van inscriure a la pujada, organitzada pel Club Esportiu + Gas factory, van gaudir d’una jornada agradable, ideal per a la disputa d’una prova d’aquestes característiques.   
 
Gerard de la Casa va arribar a competir a Ullastrell amb els deures fets. Ningú li podia prendre el títol (7è del seu palmarès) de campió de Catalunya de Muntanya, de la categoria Turismes. Davant d’aquesta situació, Gerard va decidir competir amb el Seat Ibiza Kit Car.

Sense la tensió dels punts en joc, el pilot de Gedith Center va intentar continuar competint per guanyar, però en aquest cas la potència del seu Ibiza no va ser suficient: Vam haver de lluitar per aconseguir la 2a posició entre els Turismes. Amb el Mitsubishi de Felix Jurado la veritat és que teníem les de perdre, així doncs el nostre rival va passar a ser Jordi Galofré que ens va posar les coses difícils al volant del seu Citroën AX Sport.
Ens hem divertit, l’Ibiza Kit Car ha funcionat a la perfecció... Una excel·lent jornada abans de començar a pensar en el pròxim cap de setmana.
No hi ha dubte que la situació canviarà de manera radical a IBI (Alacant): És cert, no hi ha cap dubte. Ens jugarem a tot o res el títol espanyol de Turismes. Hem de guanyar sí o sí per aconseguir el títol.

Amb el títol català assegurat, Gerard intentarà fer el doblet el pròxim cap de setmana (dies 18, 19 i 20) a Ibi (Alacant). El pilot de Gedith Center es jugarà el títol del certamen espanyol a la Subida a les Revoltes, última cita del calendari del certamen espanyol de l’especialitat. Gerard, amb el subcampionat assegurat, haurà de guanyar per a revalidar el títol que va aconseguir la temporada passada.

Servei de premsa.


Classificacions: IX Pujada DOGA Sta. Mª de Villalba - Ullastrell

Absoluta.
1. Francesc Munne (Demon Car - CM/+), 2’01”113, 2. Antonio Alarcón (Demon Car - CM/+) a 1”309, 3. Raul Ferré (Speed Car GT-R - CM/PR) a 1”397, 4. Ramón Plaus (Silver Car S3 - CM/PR) a 3”689, 5. Edgar Montellà (Speed Car GT-R - CM/PR) a 3”822...
12. Gerard de la Casa (Seat Ibiza Kit Car - Turismo) a 17”105...
 
Turismes.
1. Felix Jurado (Mitsubishi Lancer Evo VII), 2’16”758, 2. Gerard de la Casa (Seat Ibiza Kit Car) a 1”460, 3. Jordi Galofré (Citroën AX Sport) a 2”735, 4. Antoni Arrufat (Seat LeonTFSi) a 4”234, 5. David Cenalmor (Citroën AX Sport) a 7”745...


Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos.

Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: