Gerard de la Casa a 20 mil·lèsimes del títol espanyol de Muntanya - Turismes

No va poder ser, Gerard de la Casa (Subaru WRX - Baporo Motorsport) es va quedar a només 20 mil·lèsimes de revalidar el títol de campió en el Campionat d’Espanya de Muntanya de la categoria Turismes.
El duel que va mantenir amb Jose A. López-Fombona (Lamborghini Huracán) en la Subida “Les Revoltes d’Ibi” es va decantar a favor del pilot asturià per la mínima diferència esmentada.

L’Automòbil Club d’Alacant va ser, una vegada més, l’organitzador d’una pujada catalogada de molt bonica per part del pilot andorrà. El recorregut s’inicia en un dels carrers de la localitat d’Ibi (Sant Joan) i finalitza en el punt quilomètric 4,130 de la carretera CV-801. En total 4.175 metres, amb un pendent mitjà del 14% i un pendent màxim del 7,9%

El parc Les Hortes de la localitat alacantina, va ser l’excel·lent escenari que va acollir als participants, amb una climatologia molt agradable fins i tot calorosa en les hores centrals del dia.
L’escenari es va complicar de manera radical, en la jornada del diumenge, amb la presència de la pluja. Inicialment de manera tènue però que, a mesura que passaven les hores, van aparèixer forts aiguats.

Categoría III (Turismos).
Gerard de la Casa, va acabar la jornada del dissabte (dia 19) amb bones sensacions i amb les millors perspectives de cara a la qual hauria de ser la jornada decisiva, així ho comentava: Hem fet una bona feina, hem aconseguit el millor crono en les tres mànigues disputades (2 entrenaments oficials i 1 de carrera), de cara a demà tenim un lleuger avantatge de 3” i el que és més important el Subaru ha funcionat sense el mínim problema.
Malgrat tot, falten 2 mànegues de carrera i tot és possible. A més la climatologia sembla que variarà de cara demà i tot pot canviar.

La jornada que havia de decidir les classificacions de “Les Revoltes d’Ibi” es va iniciar amb una mànega d’entrenaments oficials, posteriorment va començar a plovisquejar i l’asfalt de la carretera CV-801 semblava que tingués gel per damunt.
El pilot de Baporo Motorsport va superar amb normalitat els oficials (encara en sec), però tot es va complicar en la màniga següent, així ens ho explicava: En la part inicial del recorregut em vaig adonar que l’asfalt lliscava molt. Vaig pensar que la cosa estava complicada per a mi però també per als rivals, així que em vaig centrar a agafar el millor ritme per a superar la situació.

Una vegada completada aquesta 2a mànega de carrera, López-Fombona se situava 20 mil·lèsimes per davant de Gerard, el triomf i en conseqüència el títol se li complicava al pilot andorrà: No hi ha dubte que si persisteix la pluja, el títol se’ns ha escapat. És impossible rebaixar els temps fets en sec o amb l’asfalt humit. Hem passat la temporada dient que en algunes ocasions la pluja ens podia ajudar i en aquest cas, un element que ens afavoreix per les prestacions de la nostra mecànica, pot resultar decisiva per a no aconseguir al triomf.

I al final així va ser, l’últim esforç de Gerard i el seu equip per a intentar el pràcticament l’impossible no va donar el resultat esperat. Va vèncer amb claredat al seu oponent (López-Fombona) però els temps de tots dos van ser superiors als de les mànegues anteriors, amb la qual cosa la diferència de 20 mil·lèsimes es va mantenir com a definitiva.

Gerard de la Casa tancarà de manera definitiva la temporada del CEM 2019 assistint a la gala de campions que cada any organitza la Real Federació Espanyola d’Automobilisme (RFEDA), on rebrà el guardó de subcampió d’Espanya de Muntanya 2019.

Servei de premsa.


Classificacions: La Subida “Les Revoltes d’Ibi”

Categoria I.
1. Augusto Lezcano (Norma M20) 4’40”435, 2. Christian Brosberg (Radical PR6) a 1”253, 3. Antonio Llamusi (BRC B52) a 18”916, 4. Javi Villa (BRC B53) a 32”743.

Categoria II.
1. Mario Asenjo (BRC B49) 4’43”407, 2. Garikoitz Flores (BRC B49) a 0”732, 3. Edgar Montellà (Speed Car GT-R) a 7”678, 4. Carlos Archiles (Speed Car GT-R) a 31”180, 5. Miquel Porcar (Porsche 997 GT3 Cup)  a 41”112.

Categoria III.
1. Jose A. López-Fombona (Lamborghinni Huracan), 4’50”328, 2. Gerard de la Casa (Subaru Impreza WRX) a 0”020, 3. Manuel Aviles (Seat León TCR) a 17”695, 4. Franciso Jimenez (Mitsubishi Lancer Evo X) a 32”138, 5.Miguel A. Clemente (Seat 124 Especial 2000) a 40”809.


Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos.

Més informació a/Más información en:

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: