Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos

A Estepona, Gerard De la Casa (Ford Fiesta WRX) a 1 dècima del triomf en la categoria 1.

La Subida a Ubrique-Benaocaz (23-24/4) anul·lada, degut a l’alt risc d’incendi a l’escenari de la prova.

 

Amb la disputa de la XIII Subida Estepona - Peñas Blancas es va iniciar el campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) 2022. Entre els turismes, Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) va aconseguir la segona plaça de la categoria a 1 dècima del vencedor.

Després de dos anys de no celebrar-se a causa de la COVID 19, els organitzadors de l’esdeveniment, RSSPORT, van tenir l’oportunitat de posar en marxa la seva prova que, una vegada més, va ser el punt de partida del CEM. L’edició 2022 de la Subida Peñas Blancas - Estepona, va ser vàlida per al certamen nacional de muntanya per vuitena vegada.
En el moment de triar traçat, no van tenir cap dubte a continuar amb el que fins al 2019 havia estat l’escenari de la pujada. És a dir, els 7.700 metres de la carretera MA-8301, en concret la distància que hi ha des de la línia de sortida, situada al carrer Guillermo Cabrera de la localitat malaguenya, fins al punt quilomètric 7.470 de l’esmentada carretera. El pendent mitjà del traçat és del 6,39%.
 
L’amenaça de pluja una constant durant el cap de setmana.
Les jornades prèvies a la pujada, la pluja va ser protagonista en l’escenari de la pujada i a la província andalusa en general. El record de les tempestes que van acompanyar als presents en l’edició del 2019, va ser present sobretot en els pilots i equips que ho van viure in-situ.
A l’hora de la veritat la situació no va ser tan greu, encara que sí que va complicar el treball dels pilots i tècnics dels equips en el moment de calçar a la seva mecànica amb els millors pneumàtics, l’estat de l’asfalt durant el diumenge no va ser regular en cap moment.
Una dificultat afegida de la competició que, com acostuma a passar, mai plou al gust de tothom.


Turismes: Gerard de la Casa, va donar resposta a alguns dubtes a Estepona.
Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) va tenir una actuació en progressió des de l’inici de la prova malaguenya. Durant la jornada del dissabte (dia 26) es va veure superat pel rival a batre a priori, Lolo Aviles (Ginette G55 GT3). En la primera carrera, el pilot andalús va superar a Gerard per 9”.

El pilot de Gedith Center ens feia el següent comentari sobre aquest tema: L’asfalt estava sec i a mi em va fer la sensació que el ritme havia estat bo. No obstant això, quan vaig veure el temps vaig comprovar que el podi se’ns havia complicat perquè, a més d’Aviles, altres pilots locals també ens havien superat encara que per diferències mínimes.

La situació era complicada, però Gerard estava decidit a donar-li la volta. El diumenge (dia 27) amb un asfalt delicat, amb zones humides i zones seques, va sortir per totes i va aconseguir el seu objectiu. No sols va recuperar els 9” perduts durant la jornada anterior sinó que a més en la suma de les dues pujades avantatjava al seu rival al mig segon. Tot es decidiria en la pujada final de la primera cita del CER 2022.

De la Casa va continuar amb la mateixa dinàmica i va continuar millorant el seu crono, però no va ser suficient. Aquestes eren les seves paraules: Ens ha faltat una dècima, en concret 110 mil·lèsimes, per a obtenir el primer triomf de la temporada. Malgrat tot deixo Estepona satisfet i optimista, estava convençut que els nostres rivals directes estarien més lluny. Amb tot, a Estepona hi havia alguna absència significativa, però crec que tindrem les nostres opcions per a lluitar pel triomf en les pujades a disputar. Amb Ubrique anul·lada ho continuarem intentant en el Fito

Com apunta el pilot andorrà, la Subida a Ubrique-Benaocaz que s’havia de disputar els dies 23 i 24 d’abril ha estat anul·lada. Els organitzadors de l’esdeveniment han decidit anul·lar-lo pel fet que, la prova es disputa habitualment al parc natural de la Serra de Grazalema, i el risc d’incendi en la zona és molt alt.

Així doncs, la 50a edició de la Subida Internacional al Fito (Astúries), organitzada per l’escuderia SIF Motor que es disputarà els dies 14 i 15 de maig, serà la segona prova del calendari del CEM 2022Servei de premsa.

Més informació a: / Más información en:

Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: