Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos

Segueix la progressió de Gerard De la Casa al volant del Ford Fiesta WRX.

Gerard de la Casa (Ford Festa WRX) va completar el Fito 2022 en la 5a, posició d’una categoria que va ser dominada amb gran autoritat per l’Audi RS5 DTM del pilot asturià José Antonio López-Fombona.

La 50 Subida Internacional al Fito va tenir com a vencedors, en les classificacions del Campionat d’Europa, a Christian Merli (Osella FA30) en la categoria II i al pilot asturià José Antonio López-Fombona (Audi RS5 DTM) en la categoria I.

En referència a les classificacions del Campionat d’Espanya (2a prova), la Categoria I va estar en becaina pel mateix José Antonio Lopez-Fombona i el seu impressionant Audi DTM, la categoria II pel també asturià Javi Villa (BRC BR53) mentre que en la categoria III, la va guanyar Benito Pérez (BRC 59).

La pujada asturiana va estar de celebració, en concret aquesta temporada va complir el seu 50 aniversari i per a celebrar-ho els seus organitzadors, Escuderia SIF Motor, van decidir mantenir-se fidels a tot el que fins a aquest moment ha funcionat de manera impecable.
Així doncs, en el moment de triar el traçat van continuar confiant, una vegada més, en la carretera AS-260 (Arriondas - Colunga), entre les fites quilomètriques 0,800 i 6.100. En total 5.350 metres amb un desnivell de 318 metres, i un pendent mitjà del 5,96%.

Els equips en el CEM van completar 6 pujades, repartides en el cap de setmana, El dissabte (dia 14) dos d’entrenaments i una de carrera, mentre que el diumenge (15) es va iniciar l’activitat amb una pujada d’entrenaments, les dues que es van disputar a continuació eren vàlides per a la classificació final. Els dos millors cronos, de les tres pujades de carrera van ser els que es van sumar en el global de la classificació.

En aquest 50 aniversari del FITO, la meteorologia va ajudar.
La costa del Cantàbric, durant aquesta època de l’any, rep la visita de la pluja i a vegades en forma de fortes tempestes. En aquesta ocasió, la meteorologia es va aliar amb tots els presents en el traçat del FITO. L’ambient pràcticament estiuenc, es va mantenir durant tot el cap de setmana.

Gerard de la Casa, continua progressant encara que els seus rivals segueixen lluny.
El pilot de Gedith Center es va mostrar convençut que: Amb les mecàniques que tenim per davant estar en el podi en alguna de les pujades serà molt difícil. Nosaltres continuem treballant per a estar en cada carrera més prop dels nostres rivals. La progressió continua i cada vegada estic més còmode al volant del Fiesta, però de moment no és suficient per a plantar cara a mecàniques molt potents pilotades per pilots amb molta experiència.

És evident que Gerard no es rendeix, prova d’això és la tercera posició en la primera pujada vàlida per a la classificació, potser quan l’asfalt estava més delicat: Semblava per un moment que tornàvem a les pujades en les quals amb Janssens i el seu Porsche ens jugàvem el triomf per diferències mínimes. Però ara la situació és diferent, el pilot malagueny ens supera amb claredat, de moment.

Com queda dit, Gerard continuarà fent feina per a millorar les seves prestacions i el seu pròxim banc de proves estarà en la Pujada a Arinsal (18 i 19 de maig).


 

Servei de premsa.


Més informació a: / Más información en:

Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: