Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) torna al podi de Categoria 1 (Turismes).

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) va completar una bona actuació a Ibi (Alacant), millorant cronos i sobretot prestacions de la seva mecànica, encara que, no va ser suficient per deixar endarrerits a José A. López Fombona (Audi RS 5 DTM) i a Humberto Janssens (Porsche 911 GT3).

La “Subida a Les Revoltes” d’Ibi, Trofeo Villa del Juguete”, prova que de manera habitual va tancar el Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) en les últimes edicions, en aquest 2022 va canviar de data i els equips habituals del CEM van haver de desplaçar-se a la pujada de l’Automòbil Club d’Alacant, a principis de juny. El canvi es va notar, de manera clara, en les temperatures que van haver de suportar els que van seguir en directe la competició.

El traçat de “Les Revoltes” agrada als pilots.
El recorregut s’inicia en un dels carrers de la localitat d’Ibi (c/ Sant Joan) i finalitza en el punt quilomètric 4,775 de la carretera CV-801. En total 4.815 metres, amb un pendent mitjà del 14% i un pendent màxim del 8,22%. Esmentar com a dada anecdòtica el detall que, a diferència d’altres pujades, la part final és en baixada el que provoca que els vehicles més potents passin la línia d’arribada a més de 200 km/h.

El programa horari tenia previstes: una pujada d’entrenaments lliures, dues pujades d’entrenaments oficials i una de carrera el dissabte (dia 4) i una d’entrenament i dos de carrera el diumenge (dia 5), totes es van disputar sense cap incidència digna d’esment.

La climatologia, en aquesta ocasió, sol i calor.
En aquesta ocasió els aiguats no van fer acte de presència en la pujada de la Costa Blanca. Al parc d’assistència i al llarg del tot traçat, evitar el sol va ser un objectiu imprescindible per a suportar les jornades de competició.

Categoria 1 (Turismes): Podi en el retorn a un escenari de records durs.
Gerard de la Casa (Ford Festa WRX), va tornar a la pujada alacantina, escenari on en el 2019 va perdre el títol espanyol per 18 mil·lèsimes. Sens dubte un record desagradable que nova pasar de simple anècdota en la competició de la present temporada.
El pilot de Gedith Center va arribar a Ibi, convençut que el triomf en la categoria 1 estava lluny de les seves possibilitats. En la llista d’inscrits hi havia Jose A. López-Fombona pilotant un Audi RS5 DTM, amb unes prestacions inassolibles per als seus rivals.

Així doncs, Gerard va iniciar la competició amb vista posada en la segona posició de la categoria. No era tasca fàcil, el rival a batre era ni més ni menys que el pilot malagueny Humberto Janssens i el seu Porsche 911 GT3.
La previsió es va convertir en realitat, quan va començar la competició. En la primera pujada vàlida per a la classificació final, els dos pilots van quedar separats per 5 dècimes. En les dues restants (disputades el diumenge dia 5), el pilot andorrà no va poder millorar el crono de la jornada anterior i Janssens li va pispar la segona plaça.

De la Casa, va deixar Ibi satisfet del desenllaç de la prova, així ho comentava: Des de fa molt de temps Humberto (Janssens) és una excel·lent referència en les proves de muntanya amb mecàniques semblants. Fa moltes temporades que mantenim duels que s’han decidit per diferències mínimes, un fet que últimament no succeïa. Crec que hem recuperat el ritme que ens acosta als seus cronos i això és una mostra que estem treballant en la bona direcció. No hi ha dubte que, Fombona juga en una altra lliga.

El pilot del Ford Festa WRX sembla tenir clar d’on poden sortir les dècimes que li fan falta per a millorar en la classificació de la cat. 1: Tinc molt clara la teòrica, encara que a vegades costa posar-la a la pràctica. Sens dubte, en el CEM es va molt de pressa i en algunes zones, de manera inconscient, aixeques el peu i és on s’escapen les dècimes que al final fan falta. A vegades no és fàcil mantenir el peu a baix.

Classificació Categoria 1 1. José A. López Fombona (Audi RS 5 DTM), 5’03”915, 2. Humberto Janssens (Porsche 911 GT3) a 10”185, 3. Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) a 11”989, 4. Alberto Rodriguez (W Golf GTi) a 23”246, 5. Xavier de la Vega (Seat León) a 35”384.

El pilot andorrà que va disputar la “Subida a Les Revoltes d’Ibi”, ja te present el pròxim compromís esportiu que, podrà disputar sense fer un llarg desplaçament, un fet que resulta habitual durant la temporada. De la Casa estarà en el podi de sortida de la Pujada a Arinsal, que es correrà els dies 17 i 18 de juny en la carretera d’accés a l’estació d’esquí d’Arinsal (Andorra).Servei de premsa.

Més informació a: / Más información en:

Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: