Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) el més ràpid entre els turismes, a Arinsal.

Gerard de la Casa (Ford Festa WRX) es va mostrar inassolible en la Pujada a Arinsal, quarta cita del Campionat de França de 2a Divisió. De la Casa va obtenir un clar triomf i Per fi! Va poder estar de nou en el més alt del podi. Van completar la terna de guanyadors els Porsche de Jordi Gaig i Joan Salvans, que a Andorra no van poder seguir el ritme del Gerard.

El traçat de la pujada andorrana, impecable.
Els organitzadors de l’esdeveniment, Automòbil Club d’Andorra, van mantenir el recorregut habitual de la prova. És a dir, 4 km, de la carretera CS520, que uneix Arinsal amb Comallemple. Un traçat que en època hivernal recorren els esquiadors per a accedir a l’Estació d’Arinsal.

La sortida de la pujada va estar situada en el punt quilomètric 0,300 de l’esmentada carretera, just al costat del telecabina Josep Serra, mentre que la línia d’arribada es va situar en el km 4,300 km, de la mateixa carretera, en l’entrada del pàrquing de l’estació d’esquí andorrana.

Esmentar que l’arribada està situada a gairebé 2000 metres d’altura (1.907 metres), la sortida a 1.535 metres, en conseqüència el desnivell de la prova és de 372 metres. El pendent mitjà és del 8,90% i el pendent màxim en el traçat és d’un 11%.

El sol i la calor van ser els protagonistes en l’aspecte meteorològic.
En aquesta edició de la Pujada a Arinsal, les habituals tempestes estiuenques van respectar la prova, el sol, que va brillar amb força, i les altes temperatures pus, sobretot en la part central de les dues jornades de competició, van posar a prova la resistència dels assistents en el traçat i de les mecàniques.

Sèrie B (Vehicles carrossats): Gerard de la Casa líder de principi a fi.
Gerard de la Casa (Ford Festa WRX), en l’única pujada que disputa a “casa” durant tota la temporada no va donar cap opció als seus rivals. Va ser el més ràpid des del primer entrenament lliure fins a la tercera pujada vàlida per a la classificació final.

En aquesta ocasió els rivals que a priori li podien “discutir” el triomf, els Porsche de Gaig i Salvans (habituals en el certamen català de l’especialitat), a més del pilot francès Ronald Garcés (Lamborghini Huracan), van tenir una lluita, també espectacular però, per a la segona posició de la classificació de la Sèrie B (Turismes).

El pilot de Gedith Center es mostrava molt satisfet del cap de setmana protagonitzat a Arinsal, en la seva opinió: Ha estat una carrera perfecta en la qual el ritme que hem mantingut ha estat molt bo des de l’inici. És el primer triomf amb el Fiesta, a més a “casa”, és a dir que millor impossible. A més continuava: A partir d’aquest moment intentarem seguir amb aquesta inèrcia guanyadora en les proves que ens resten tant del certamen català com de l’espanyol de l’especialitat.

Classificació Turismes: 1. Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) a 4’41”290, 2. Jordi Gaig (Porsche GT3 R) a 7”360, 3. Joan Salvans (Porsche 997 GT3) a 11”506., 4. Roland Garcés (Lambo Huracan) a 13”410, 5. Nicolas Granier (Seat Cup Racer) a 23”593.

Gerard de la Casa parlava de seguir amb la inèrcia guanyadora, en la següent prova no ho tindrà fàcil. Es tracta de la Pujada a Alp, quarta prova del Campionat de Catalunya de l’especialitat, que es disputarà en el seu traçat habitual, entre la localitat d’Alp i l’estació d’esquí La Molina - Masella 2500. Precisament aquest traçat, catalogat de molt ràpid, no és dels quals millor s’ajusta a la prestacions tècniques del Ford Fiesta WRX.

 

Servei de premsa

Més informació a: / Más información en:

Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: