Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) espectacular a la 48 Subida a Chantada.

Gerard de la Casa (Ford Festa WRX) va completar una espectacular actuació en Chantada (Lugo) en la prova gallega vàlida per a la present edició del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM). Gerard va aconseguir el triomf després de no poder completar la primera pujada de carrera (dissabte) i protagonitzar dues pujades impecables en la jornada del diumenge. Gerard deixa Galícia més líder de la categoria 1 de CEM 2022.

Les vinyes de la Ribeira Sacra de Lugo, una vegada més, en l’escenari de la pujada.  
Els dirigents de l’Escuderia Chantada van seguir fidels als seus orígens i van preparar, per a la 48a edició de la seva prova, el recorregut de sempre. És a dir, la sortida es va donar en Belesar, just en el pont vell sobre el riu Miño i va continuar durant 1,9 km, per la carretera DL.-617, enmig de les vinyes de la comarca de Lugo esmentada. En la corba denominada de “Els Xiprers”, punt intermedi del recorregut, es va enllaçar amb la carretera DL.-533, perquè es va disputar els 2,4 km, restants, fins al final prop de la localitat de Chantada.

Així doncs, hi ha dues parts ben diferenciades, en la primera més tècnica entre les vinyes i en la segona on es poden superar, els més ràpids, els 200 km/hora. En total 4,300 km, de recorregut amb un desnivell de 415 metres, un pendent mitjà del 7,5% i un pendent màxim del 9,3%.

El programa horari tenia previstes: una pujada d’entrenaments lliures (només per a prioritaris RFREDA), dues pujades d’entrenaments oficials i una de carrera el dissabte (dia 23) i una d’entrenament i dos de carrera el diumenge (dia 24), que es van disputar seguint l’horari preestablert.

La calor, en algunes hores del dia sufocant, no va faltar a la cita de la Ribeira Sacra de Lugo.
A pesar que durant les jornades prèvies semblava que la climatologia respectaria als presents a la pujada gallega del CEM, la realitat va ser molt diferent. La xafogor, sobretot durant les hores centrals del dia, va fer patir als que competien i als aficionats que es van situar en els limítrofs del traçat.

Categoria 1 (Turismes): La mecànica traeix a Gerard en el pitjor moment.
Gerard de la Casa (Ford Festa WRX), La competició es va iniciar amb la notícia que Jose A. López-Fombona i el seu Audi RS5 DTM, no seria el rival batre, les peces de recanvi que esperava el veterà pilot asturià no van arribar d’Alemanya i va haver de desistir en el seu intent de competir en Chantada.
El pilot de Gedith Center va ser el més ràpid de la seva categoria en les tandes d’entrenaments i, en aparença que el duel previst amb el Ginetta d’Alonso Liste es decantava lleugerament a favor seu.

Malgrat tot no eren moments per a confiar-se i Gerard va afrontar la primera de carrera amb l’objectiu de continuar millorant els seus cronos, però tot es va torçar abans de superar el primer quilòmetre de competició. El pilot andorrà ens explica d’aquesta manera el succeït: “En superar la primera corba del traçat vaig notar que quan deixava l’accelerador el “Fiesta vaig tenir continuava donant gas”. En la següent corba va ser del tot impossible controlar el cotxe. La sortida de carretera la vam salvar sense grans desperfectes i això em feia ser optimista davant la possibilitat de poder competir l’endemà, encara que la prioritat era localitzar el motiu pel qual el gas quedava parcialment enganxat ”. Una vegada el Ford Fiesta al parc d’assistència, en la carretera que va paral·lela al riu Miño, els tècnics de Baporo Motorsport es van posar a treballar.

Després de múltiples comprovacions, ben entrada la nit del dissabte, semblava que el problema estava resolt. Gerard ens ho va confirmar: Sortirem per totes,és evident que hi ha un risc però estic convençut que val la pena assumir-lo.

El pilot de Gedith Center va encertar plenament, va protagonitzar dues pujades espectaculars aconseguint superar als seus rivals i obtenir un triomf que el posa en la millor situació per a alçar-se amb el títol del CEM de la categoria 1: Sortir a competir era l’única manera que teníem de dissipar dubtes. Si el Ford anava bé estava convençut de poder fer el traçat en 2’, un temps que ens podia donar el triomf i així va ser. Després d’aquest triomf estem a dos segons llocs del títol. Serà l’objectiu en les dues carreres que queden del CEM 2022.

Classificació Categoria 1: 1. Gerard de la Casa (Ford Festa WRX) 4’01”150, 2. José A. Alonso Liste (Ginetta G50) a 4”036, 3. Sergio Vallejo (Porsche 997 GT3) a 7”572, 4. Jorge Perez (Porsche 911 GT3) a 14”406, 5. Francisco Jiménez (Mitsubishi Lancer Evo X) a 22”685.

Una vegada superat l’escull de Chantada, els equips del CEM 2022 tenen dos mesos de vacances, en concret fins a l’últim cap de setmana de setembre (dies 24 i 25) en què es disputarà la Subida a la Santa (Totana - Múrcia), penúltima cita del certamen.

 

Servei de prema.

Més informació a: / Más información en:

Fotos lliures de drets. / Fotos libres de derechos

CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: