Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) molt regular a la Subida a Chantada 2023.

El Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM) - AutoHebdoSport de la present temporada va tornar a terres gallegues per a finalitzar la primera part de la temporada. La cita va ser a Chantada, a la Ribeira Sacra de Lugo, localitat que va ser el nucli central del quart meeting de l’esmentat certamen.

Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX - Baporo Motorsport) vencedor en el 2022 de la categoria 1 (Turismes) de la prova de Lugo, aquesta vegada va haver de cedir davant la potència del Porsche 911 GT3 de Jordi Gaig, en un traçat favorable a les prestacions del vehicle de la marca de Stuttgart. “Crec que hem acabat on havíem d’estar, guanyar a Jordi (Gaig) és difícil, però a Chantada la cosa encara es complica més”, sentenciava Gerard.  

El pilot de Gedith Center s’ha mostrat satisfet amb el resultat, encara que reconeixia: “Els Porsche no són els únics rivals directes. A Chantada el Ginetta d’Alonso ens ha fet córrer molt. Ens hem mantingut sempre per davant en les mànegues de carrera, però fins a l’última pujada no hem pogut concretar la segona posició final en el podi de Turismes (Categoria 1)”.

La Ribeira Sacra, un escenari espectacular. Aquesta vegada la calor va respectar els presents a la cursa.
Els dirigents de l’Escuderia Chantada van decidir, una vegada més, que la sortida de la seva prova es faria a Belesar, just a l’inici del pont vell sobre el riu Miño. Després de la primera corba a dretes els pilots enfilaven per un traçat estret i corbes contínues (LU-617) els gairebé dos quilòmetres que els separaven de l’encreuament denominat “Los Cipreses”. A partir d’aquest punt la decoració canvia de manera radical, els gairebé tres quilòmetres finals transcorren per una carretera ampla (la nacional LU-533) i amb bon asfalt que uneix les localitats de Chantada amb Monforte de Lemos. Les mecàniques més ràpides van arribar a superar els 240 km/hora.

Un dels pocs canvis que van incloure els organitzadors en la 49a edició de la seva cursa va ser el canvi d’ubicació del parc d’assistència, habitualment situat a la carretera comarcal que va paral·lela al riu Miño. En aquest 2023, la van traslladar al carrer Joan XXIII just al final de la pujada. Va haver-hi opinions a favor i en contra per part dels equips, però al final es va considerar positiva per la comoditat, en l’àmbit d’espai, que van tenir els mecànics per a fer la seva feina.

El programa horari: 2 pujades d’entrenament i una de carrera el dissabte (dia 15) i viceversa el diumenge (dia 16), es van completar sense incidents dignes d’esment i amb un ambient, climatològicament parlant, molt més agradable que en altres ocasions.

De la Casa es va mantenir de manera constant en posicions de podi.
A priori la lluita entre el pilot de Gedith Center i Gaig ja estava en la ment dels aficionats que segueixen el CEM, encara que en el traçat gallec el pilot de Porsche era clarament favorit. La sorpresa a l’inici de la prova va ser el José A. Alonso, que pilotant el seu Ginetta, es va situar molt a prop dels cronos del pilot andorrà.
 
Així doncs, en la primera pujada vàlida per a la classificació final, Gerard (2’01”246) va ocupar la segona plaça, superat per 2”379, per Gaig, mentre que el pilot del Ginetta se situava tercer a 2 dècimes de l’andorrà.

No va haver-hi sorpreses en les dues carreres que es van celebrar en la matinal del diumenge (dia 16). En la primera, Gerard va parar el crono en 2’00”328 mentre que el seu rival directe (Alonso) cedia 744 mil·lèsimes. Mentre que Gaig batia el rècord dels turismes (Cat. 1) de la pujada deixant-lo en 1’57”908.

Amb el triomf de la categoria 1 decidit a favor de Gaig, Gerard i Alonso es van jugar les dues posicions restants del podi en la tercera pujada (segona del dia). De la Casa es va mantenir ferm i va tornar a superar al seu rival (Alonso), amb el que la segona posició al podi de Turismes es va decantar del seu costat.  

Per fi arriben les vacances al CEM-AutoHebdo 2023. La competició es reprendrà a mitjans d’octubre (dia 14 i 15) amb el desplaçament a les Balears, per a disputar una nova edició, la 38a, de la Pujada a l’illa d’Eivissa.

Servei de premsa.

  


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: