Gerard de la Casa (Ford Fiesta WRX) un pas més cap el podi final del CCM - Turismes.

La lluita amb els Porsche va tornar a ser desfavorable per al pilot de Gedith Center.

 

Gerard de la Casa (Ford Festa WRX) va continuar pujant al podi de la categoria Turismes, en aquesta ocasió a la 50 Pujada a Sant Felidu de Codines, penúltima prova del Campionat de Catalunya de Muntanya (CCM). El pilot de Gedith Center va haver de cedir davant la potència dels Porsche de Jordi Gaig i Joan Salvans, pujant al tercer esglaò del podi, classificació que permet avançar cap al subcampionat català de la categoria.

L’escuderia Vall del Tenes va modificar la part final del recorregut. La seguretat abans que res.
Els membres de l’Escuderia Vall del Tenes – Sant Feliu de Codines van prendre la sempre difícil decisió de fer un canvi en un recorregut que fa molts anys que és l’escenari natural de la prova. Van endarrerir la línia d’arribada uns 300 metres perquè els pilots tinguessin més espai per reduir la velocitat abans de l’arribada a la rotonda que dóna entrada a la localitat que dóna nom a la prova.

El motiu no era altre que millorar la seguretat de la prova a la seva zona final. Per a Gerard la solució li va semblar encertada: “Sens dubte, si hi havia qualsevol imprevist es podia arribar a la rotonda molt ràpid i això era un risc per a tothom”. Com sempre en aquests casos, hi ha veus que transmeten el seu desacord, amb més o menys educació. El que és una realitat és que la seguretat a qualsevol esport de risc és un factor prioritari.

També és una variació, però en aquest cas respecte a proves precedents, és el programa horari de la cita de Sant Feliu de Codines, que només preveu quatre pujades (dues d’entrenament i dues de carrera), de les cinc que habitualment es disputen en pujades precedents.
Cal tenir en compte que les hores de llum solar a la tardor disminueixen i per tant pràcticament no hi ha temps material de mantenir les cinc pujades.

Gerard disposat a mantenir la lluita fins al final per estar entre els millors.
El pilot de Gedith Center estava satisfet per la resposta del Fiesta, encara que els Prsche se li segueixen escapant: “El cotxe funciona de manera impecable, però segons en quins traçats seguir el ritme dels Porsche és impossible. De tota manera seguirem en la lluita, per darrere també se’ns acosten molt. No sé del cert com està el campionat, però l’objectiu és estar com més amunt millor. Darrer capítol del 2023 a Ullastrell. Veurem què passa”.

Amb la disputa de la Pujada Sta Maria de Villalba – Ullastrell, també coneguda com Pujada “El Suru”, el dissabte dia 2 de Desembre, es donarà per finalitzat el Campionat de Catalunya de Muntanya 2023.

 

Servei de premsa.

 

 

Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: