De la Casa i Fombona lluita al límit per la 2a posició. Javi Villa inabastable.

Gerard de la Casa (Ford Festa WRX - Baporo Motorsport), va saldar la seva participació a la Pujada Arinsal, segona cita del Campionat d’Espanya de Muntanya (CEM), amb una brillant segona posició, després de superar per 17 centèsimes un dels seus grans rivals a les darreres edicions del CEM a la categoria 1 (Turismes), el pilot asturià José A. López Fombona i el seu impressionant Audi RS 5 DTM.

Malgrat tot, al pilot de Gedith Center se li va escapar el tercer triomf consecutiu a la prova andorrana. En aquesta edició va tenir com a rival inassolible el també asturià i pluricampió de l’especialitat, Javi Villa.

Villa als comandaments de la nova ‘joguina’ que ha posat a la seva disposició el preparador Bango, en concret el BRC 205T, va aconseguir el triomf absolut, superant amb claredat tant els seus rivals de la categoria 1 com els de les altres categories.

Escenari conegut i asfalt sec.
A l’edició 2024 de la Pujada a Arinsal, els organitzadors (ACA Club) es van veure obligats, a causa d’unes obres que es realitzen a la zona, a endarrerir la sortida 350 metres. Es va mantenir la resta del traçat amb bon asfalt i la seguretat reforçada.

La climatologia es va mostrar favorable a tots els presents a Arinsal, tot i que l’amenaça de pluja en alguns moments va fer témer el pitjor.

Gerard supera els Porsche, però ...
A les dues mànegues d’entrenaments disputades dissabte (dia 15) ja es va entreveure que, en el seu debut, el BRC 205T tenia unes prestacions que superaven de manera clara els altres turismes participants. La confirmació va arribar a la primera pujada de cursa, també disputada dissabte, en què Villa va creuar la línia d’arribada amb un avantatge de gairebé 8” sobre Gerard de la Casa que va ocupar la segona posició.

Al final d’aquest primer dia de competició a Arinsal, Gerard comentava: “És impossible que aconseguim els temps de Villa, intentarem mantenir la segona posició. No serà fàcil, Fombona, Beñat fins i tot Salvans no han dit la darrera paraula”.

Llàstima del final!
Tal com va predir Gerard, a la segona pujada de carrera, disputada diumenge (dia 16), Fombona va llimar diferències respecte al pilot del Gedith Center, que malgrat tot va poder mantenir la segona posició.

A la pujada que tancava el meeting no van variar les posicions de la classificació final, però es va haver de lamentar que el pilot andorrà no pogués creuar la línia d’arribada a causa d’un toc amb una tanca de seguretat només començar la pujada. Així ens comentava l’incident: “Ha estat pràcticament a l’inici de la pujada en un revolt d’esquerres, el Fiesta se m’ha escapat i hem xocat contra la tanca de protecció, que per sort ha aguantat la topada. 

El motiu? Diria que vam estar més temps del degut aturats a la sortida i hi ha la possibilitat que els pneumàtics encara no tinguessin la temperatura adequada en arribar a la zona de l’incident. També és cert que anàvem molt ràpid. És un risc que hi ha a les carreres i cal assumir-ho”. Gerard afegia: “Sabor agredolç pel desenllaç final, però satisfet pel resultat”.

La 50a edició de la Pujada a Chantada serà la tercera cita del CEM 2024. La prova es disputarà a la Ribera Sacra de Lugo els dies 26, 27 i 28 de juliol.

 

Servei de premsa.

 

 


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: