Gerard de la Casa 2n a Alp, manté el lideratge a la provisional del CCM 2024.

Es van complir els pronòstics a la XIII Pujada Alp 2500. Així doncs, en un dels escenaris més ràpids del calendari del Cameponat de Catalunya de Muntanya, Gerard de la Casa (Ford Festa WRX - Baporo Motorsport) va cedir de manera més clara del que és habitual davant les imponents prestacions del Porsche pilotat per Jodi Gaig.

Tot i això, Gerard segueix al capdavant, per la mínima, de la classificació provisional del català de l’especialitat de la present temporada, una vegada disputats els quatre primers meetings del certamen.

Com comentava el pilot de Gedith Center, l’ajuda atípica (en forma de pluja per exemple) que necessitava per igualar les condicions de la pugna pel triomf, es va avançar unes hores i totes les pujades es van disputar amb l’asfalt sec. 

La forta calor va aparèixer, sobretot, a la segona pujada de carrera.
Els organitzadors de l’esdeveniment, el Grup Esportiu Cerdanya Racing, van repetir l’escenari la pujada, és a dir, des de la sortida pràcticament davant de l’ajuntament de la localitat d’Alp fins a Masella 2500.

La pluja caiguda hores abans de l’inici del meeting va fer presagiar un entorn climatològic més favorable que en passades edicions. Inicialment així va ser, però a mesura que va avançar la jornada tot va tornar a la normalitat, és a dir la calor protagonista. 

Gerard es va desplaçar a Alp esperant una ajuda atípica que al final no va arribar.
“Analitzant cronos d’edicions anteriors, és evident que la prova d’Alp va com a anell al dit al Porsche de Jordi (Gaig), a les darreres edicions va estar lluitant pel triomf absolut i en alguna ocasió ho va aconseguir. Aleshores, les nostres possibilitats en un traçat d’aquestes característiques disminueixen considerablement. La pluja de dissabte ens va donar alguna esperança, l’asfalt mullat podia igualar la lluita, però...” A més Gerard afegia que amb altres mecàniques que havia corregut a Alp havia marcat millors cronos, però: “Amb el Fiesta, de moment, és el que hi ha”.

Un cop superat el repte d’Alp, Gerard de la Casa i el seu equip (Baporo Motorsport), començaran a treballar en la posada a punt de la mecànica per afrontar en les millors condicions possibles la 50 Pujada a Chantada, vàlida per al Campionat d’Espanya de Muntanya. La prova gallega, organitzada per l’Escuderia de la localitat que dóna nom a la pujada, té connotacions semblants a Alp.

En aquest cas, una primera part molt tècnica entre vinyes de la Ribera Sacra de Lugo i a partir de la meitat del recorregut el traçat es transforma en una veritable autopista. Sens dubte, que Gerard no ho passarà bé en aquesta part final.  

 

 

Servei de premsa.


Més informació a: / Más Información en:


CLICAR sobre les fotos per descarregar-les en alta resolució: